20 Nisan 2012 Cuma

Dövme ve İslam Dini, Dövme yaptırmak günah mı?

Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin islam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ'in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki:



" Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?

Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;
Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.
Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.
İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

Dövme Yaptırmadan Önce Hazırlıklar

Dovme ile ilgili detaylı bilgileri verdiğimiz blogumuzda dövme (tattoo) konularında yazılarımıza devam ediyoruz. Bu yazımızda dövme öncesi hazırlık ve dikkat edilmesi gereken hususlara kısaca değineceğiz.

DÖVME ÖNCESI ALKOL ALINMAMALI


Alkol kanı sulandırdığından dolayı dövme yaparken kanamaya yol açar. Bazı insanlar cesaretlenmek için alkol alıp dövme yaptırmayı düşünebilirler. Ama alkol alındığında kanama ile beraber boyayı vücut dışarı atıyor, daha fazla kabuklanma olur, dövmede bir deformasyon olabilir, iyileşme sürecinin geçmesini zorlaştırır. Bu nedenlerle alkol alınmaması gerekir.

Dövme yaptırmaya giderken ilaç almayın


Ağrı kesicilerin bazıları da kanı sulandırdıkları için aynı alkol alımında olduğu gibi olumsuz etkileri olabilir. Bu nedenle dövme öncesinde ağrı kesici ilaçlar alınmamalıdır.

Dövme yaptırmaya aç karına gitmeyin


Tok karına dövme yaptırmaya gitmek faydalıdır. Çünkü çoğu kişi, özellikle de ilk kez dövme yaptıranlar fazla heyecan yapabilirler ve bunun sonucunda da tansiyon düşmesi gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bu nedenle tok karına gidilmesi bu tarz problemlerle karşılaşılmasına engel olacaktır.

19 Nisan 2012 Perşembe

Dovme Nedir Tattoo Nedir?


Dövme (tattoo), insan derisi üzerine yapılan işaret ve desenlere denir. Dövme (tattoo) yapımında değişik yöntemler kullanılır. Bir tür dövmede sivri uçlu kemik, boynuz ya da çelik iğne deriye hafifçe batırılır ve açılan dilekler boyayla doldurulur.
Günümüzde modern yöntemler ile yapılan dövme (tattoo) ise, yukarıda bahsedilen yöntemlere nazaran daha az acır ve sağlık açısından daha az zararlı olan boyar maddeler ile yapılır. Dövme (tattoo) yapımında kullanılan makineler sayesinde yüksek devirle girip çıkan iğne düzeneği deri üzerinde bir kalemle çizim yapılıyormuş gibi rahat ve daha az hatalıdır.

Sırt Dövme Örnekleri


Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika'daki bazı kabileler dövmeyi bir süs olarak yaparlar. Bazı topluluklarda dövmenin hastalıklara ve kötülüklere karşı koruyucu olduğu inancı da yaygındır. Bazı toplumlarda dövmenin yapılış amaçlarından biri de kişinin ait olduğu grubu belirtmek ya da yaşadığı topluluk içindeki konumunu göstermektir.
Dövme (tattoo) yapma geleneği hayli eskidir. İÖ 2000'lerde Eski Mısır toplumunda dövmenin yapıldığı mumyalardan anlaşılmıştır. Mısırlıların dışında Britonların, Galyalıların ve Trakların da dövmeleri vardı. Eski Yunanlılar ve Romalılar, "barbarlara özgü bir uğraş" saydıkları dövmeyi suçlulara ile kölelere yaparlardı. Hıristiyanlık inancında dövme (tattoo) yasaklanmıştı. Buna karşın ilk Hıristiyanlar, bedenlerine Hz. İsa'nın adını ya da haç desenleri taşıyan dövmeler yaptırmışlardır.
Geleneksel Dövme

Aradan yüzyıllar geçince Avrupalılar dövmeyi unuttular. 18. yüzyıl sonlarında denizaşırı gezilerde Amerika Yerlilerinde ve Polinezyalılarda dövmeyle yeniden karşılaştılar. Avrupa dilleri, dövme (tattoo) karşılığı olan tattoo sözcüğünü Tahiti dilindeki tautau kelimesinden almıştır. Dövme 20. yüzyılın başlarından sonra, özellikle denizciler arasında yaygınlık kazandı. Romantik duyguları, yurtseverliği ya da dindarlığı belirtmek amacıyla dövme (tattoo) yaygın olarak kullanıldı ve günümüzde de kullanılmaktadır.


Lazerle Dövme Silme İşlemi


Tattoo Dragos stüdyolarında dövme silme işlemleri profesyönel ve güvenli bir şekilde uygulanmaktadır.
İstemediğiniz dövmelerinizden bizimle irtibata geçerek kolayca kurtulabilirsiniz.
Lazerle Dövme Silme İşlemi Nedir?
Lazerle dövme silme işlemi, deri altındaki boya pigmentlerinin lazer yardımıyla dağıtılıp, vücuttan atılacak forma dönüştürülmesi işlemidir. Ekibimiz tarafından uygulanacak seans programıyla dövmeleriniz kalıcı olarak silinir.

Dövme Silme İşlemleri Nasıl Uygulanır?
Stüdyolarımıza geldiğinizde ilk olarak dövmeniz incelenecek ve dövmenin yoğunluğu ve büyüklüğüne göre bir program hazırlanacaktır. Dövmenin silinme işleminin başarısı, uygulanacak seans programına bağlıdır.
Dövme Silme İşlemi Acı Verir mi?
Sütdyolarımıza sağlığa zararlı, ağır lazer ışını uygulayan cihazlar tercih edilmemektedir. Deride yanık oluşturmayacak, optimum şekilde ayarlanmış cihazlarımızla; acı & sızı çekmeden dövmelerinizi kolayca sildirebileceksiniz.
İşlemin Başarısı Nedir?
Yukarda da belirtildiği gibi dövmeleriniz uygulanacak seanslarla aşamalandırılmış olarak derinizden silinir. İşlemin başarı oranı oldukça yüksek olup, yanık veya herhangi bir iz oluşmadan dövmeleriniz teninizden silinir.



Tattoo Dövme Malzemeleri Nelerdir

Günümüzde tattoo uygulamasında kullanılan başlıca malzemeler: Tattoo Makinası, Steril İğneler, Orjinal Tattoo Boyaları, Transfer Malzemeler, Antiseptik ve Anestezik Kremler
Tattoo Makinası
TATTOO MAKİNASI
Tattoo İğneleri
TATTOO İĞNELERİ

Tattoo Boyaları

TATTOO BOYALARI

Ask Dovme Modelleri

Aşk dövme modelleri, aşkı simgeleyen dövmeler,aşk dövmeleri,aşk dövmesi resimleri, love tattoos,free love tattoo flash design
aşk dövmesi love tattoo aşk dövmesi love tattoo


aşk dövmesi love tattooaşk dövmeleri love tattoosaşk dövmesi love tattoo

ejderha dovme desenleri

dragon-dovme-modelleri-017


EJDERHA DÖVME DESENİ

Ejderha dragon dövme deseni modeli çeşidi-018

Ejderha dragon dövme deseni modeli çeşidi-019

2012 En Güzel Dövme Modelleri Serisi 1

tattoo









Kalıcı Dövme Silinebilir mi


Dövme Sildirilebilir mi?

Dövme çıkarmak için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler içerisinde en çok yaygın olarak kullanılan yöntem lazerle dövme çıkarma yöntemidir.


Lazerle dövme çıkarma yönteminde dövme yapılan derinin tabaka tabaka soyulması, dövme yapılan kısımda bulunan boyar maddenin (melanin pigmentinin) lazer ışını ile parçalanması ve deriden atılması sağlanır. Bu yöntemler çok kolay ve basit uygulanan yöntemler değil. Bunun nedeni her lazer çeşidinin uygun olmayacağı gibi, her lazer çeşidi her boyaya spesifik olmayabiliyor.

Dövmenin rengi, dövmenin yapıldığı bölge gibi ayrıntılar lazerle dövme çıkarma işleminde belirli öneme sahip olur.


Bahsettiğimiz gibi dövme silinmesi işlemi kolay uygulanan bir yöntem değildir. Bu nedenle dövme yaptırmadan önce iyi düşünüp "modası geçecek" dövmeler yaptırılmaması gerekir.

Bu konuda dövme uzmanlarının da tavsiyelerinin dinlenmesi ve dövmenin bir ömür boyu kalıcı olacağı düşünülerek dövme seçilmesi doğru olacaktır.

Dövme Fiyatları Ne Kadar


Dövme fiyatlandırılması sorulan ve merak edilen soruların başında geliyor. 


Dövme yaptırmaya giderken emin olmanız gereken şey dövme uzmanının size özel tek kullanımlık malzemeler kullanacağıdır. Ve bu malzemelerin fiyatı da yaklaşık olarak 80-100 Tl den başlar.


Dövmenin fiyatı çok değişken olabilir. Burada önemli olan dövmenin büyüklüğü ve boyutu değildir. Daha küçük bir dövme daha pahalı da olabilir. Yaptırılacak dövmenin resmi ile bir fiyat alınabilir.


Henüz kafanızda bir dövme resmi yoksa da yaklaşık olarak istediğiniz bir tarzı belirleyip ona göre dövme fiyatı alabilirsiniz. Dövmede kullanılan malzemlerin de kaliteli olması fiyatı etkileyecektir. Ayrıca, dövmenin yaptırılacağı studyoya göre de dövme fiyatları değişiklik gösterebilir.

Dövme Yaptırdıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler


Dövme Çizim

Dövme Yaptırdıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler !

Dövme yaptırılacak stüdyo ve dövmeci kadar yaptırdıktan sonra ki ilk bir hafta korunması da bir o kadar önemlidir. Dövme sonrası bakımı ilk bir kaç gün çok önemlidir . Bu süre zarfında su değdirmemeniz gerekir. Bunun da sebebi iğne ile deriye uygulanmasından dolayı bu dönem de enfeksiyon kapma riskiniz daha çoktur. Yapılan dövme bir yara olmasa da o bölgeye yaraymış gibi özen göstermeniz daha sağlıklı olur. Bunun da sebebi iğne yoluyla uygulandığından deri daha hassastır ve iltihap kapma riskine daha açıktır. Bundan dolayı korunmaması durumunda bu bölgenin yara olma ihtimali daha fazla. Su ile temas o bölgede açılmaya sebep olabilir, su içerisinde ki mikroplar zarar verebilir. Dövmenizin bir an önce sağlıklı bir görünüme kavuşmasını istiyorsanız antibiyotik içeren kremlerden edinmeniz ve o bölgeye sürüp sıkmıyacak şekilde sarmanız gerekir. Bu işleme 3 - 5 gün devam edilmesi gerekir. Bir hafta bu şekilde bakımı yapıldıktan sonra sadece kremi sürmeniz yeterli olacaktır. Bir süre sonra dövmeniz kabuk atmaya başladıysa iyileşiyor demektir. Ve artık dövmenizi rahatça kullanabilirsiniz. Dövmenizin çok uzun süreler sağlıklı bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız tıpkı saçınıza ya da vücudunuzun herhangi bir yerine nasıl dikkat ediyorsanız dövmenize de özen göstermelisiniz. Güneş e çıkarken mutlaka nemlendiricinizi sürüp çıkmaya dikkat edin ve çok fazla güneşe maruz bırakmayın.

Yarı Kalıcı Dövme Hakkında..

Yarı Kalıcı Dövme ModelleriYarı Kalıcı Dövme Resimleri
Dövme yaptırırken yaşanılan tereddütlerden bir tanesi seneler geçtikçe acaba dövmeden sıkılabilir miyim? diye kuşkular yaşanmakatadır. Bu kuşku  ve endişeye kapılan kişiler için devreye 
yarı kalıcı dövme girmektedir. 

Peki Nedir Bu Yarı Kalıcı Dövme?



Yarı kalıcı dövme normal kalıcı dövme gibi uygulanmaktadır. Fakat  yarı kalıcı dövmede kullanılan boyalar kalıcı dövmede kullanılan boyalardan farklıdır. Normal kalıcı dövmede, dövmenin kalacağı herhangi süre ile ilgili bilgi verilmez. Kullanım süresi ömür boyudur. Fakat kullanıcılara göre bu süre değişkenlik göstermektedir. Yarı Kalıcı dövmenin kullanım süresi ise 5 ile 10 yıl zaman zarfında kısıtlıdır. İlk dövme yaptırdığınızda normal dövme görüntüsünde olup, 5 yıldan 10 yıla kadar kalma süresi bulunmaktadır. Böylece kalıcı dövme yaptırmak istediğinizde artık tereddüt yaşamayacaksınız. Kullanım süresi belli olan bu dövme çeşidi bir çok kullanıcının kalıcı dövmeden sonra ikinci seçeneği olacaktır.

Dövme Acıtır mı ?

Dövme, doğru ekipmanla, tecrübeli bir dövmeciyle,  kaliteli malzemeyle yapıldığında sanıldığı kadar can yakan bir iişlem değildir. Büyük ölçüde uzun saatler süren çalışmalarda daha çok tahrişten dolayı yani aynı bölgede çok uğraşılmasından dolayı oluşan hassasiyet bir yanma hissi verir. Bu noktada can yanması normaldir. Onun dışında profesyonel ellerde canınızın yanması söz konusu değildir. Hissedilen hafif bir yanma hissidir. Fakat çok karşılaştığımız bir konu insanın kendini şartlaması sorunudur. Acı arayan bulur. Hiç dokunulmadığı halde acı çektiğini söyleyenler var:) Can yakacak başlıca şeylerin başında bozuk iğneler gelir, eğer iğne ucuzsa bozuk olma riskide vardır ve bozuk iğne çok can yakar. Dövmecinin makineye takarkende bozduğu görülür. Diğer sebeb acemi bir dövmeci iğnenin ucunu görmek için iğneyi çok çıkardığında yada makinenin ayarını yapamadığında iğne girip çıkması gerekirken keserek gitmeye başlar. Bu durumda hem canınız yanacaktır hemde kötü bir dövmeniz olacaktır. Profesyonel ve derneğe üye olan bir stüdioda bu sorunlarla karşılaşmazsınız.